Публикувано от в в Тестени
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 4289
  • Печат

Изварен хляб с маслини и розмарин

 

b2ap3_thumbnail_brea_-cheese_olives_rosemary_3.jpg

 

Продукти

7 г суха мая или 20 г прясна
150 г хладка вода
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 яйце
150 г фина извара или рикота
20 г зехтин
50 г накълцани черни маслини
1 с.л. ситно нарязан розмарин
430-450 г брашно

 

b2ap3_thumbnail_brea_-cheese_olives_rosemary_1.jpg



Приготвяне

* Разтворете маята във водата. Прибавете захарта, солта, яйцето, изварата и зехтина. Разбъркайте до гладкост.

* Добавете маслините и розмарина. С брашното омесете гладко еластично тесто. Разделете го на две части и оформете малки хлебчета. Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене и ги оставете да втасат.

* Загрейте фурната на 200* и изпечете хляба за около 35-40 минути. Да ви е сладко!

* Изварата прави този хляб по-тежък от обикновения. Благодарение на нея той не изсъхва и дни наред остава мек и еластичен отвътре. Изисква по-дълго печене и е най-вкусен леко топъл или напълно изстинал.

 

 

b2ap3_thumbnail_brea_-cheese_olives_rosemary_2.jpg

 

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Светулка
    Светулка Петък, 22 Юли 2016

    Колко вкусничък изглежда този хляб, Йоли. Маслини и розмарин, заслужава си да се опита:)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 24 Юли 2016

    Малко е особен този хляб, Светле. Тежък и влажен става, но за мен е просто чуден. Ще се радвам и на теб да ти хареса. Благодаря ти.

  • Гост
    Драга Неделя, 07 Август 2016

    Чуден хляб ми стана. С вълшебен вкус. Домашните много го харесаха. Няма да му остане време да изсъхва. Направих го със смес от една част рикота, две части извара и една лъжица каймак. При замесването оставих тестото малко лепкаво и го сложих да втасва в купа с капак. След това го премесих, разделих го на две хлебчета и го оставих да почине още около 20 минути или докато глутенът спре развитието си ( при лек натиск на тестото остава вдлъбнатина и не се връща в първоначалната си форма). Във фурната поставих купичка с вода и изпекох хлебчетата. Станаха пухкави, въздушни и много ароматни. Благодаря Ви, Йоли!

    ПП. Уважаема Йоли, много харесвам рецептите във вашия блог. При всички случаи ще опитам и други. Вероятно ще коментирам и тях.;)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 07 Август 2016

    Благодаря ти, мила Драга. Много се радвам, че ти е харесал хляба. А ако знаеш колко любим продукт ми е каймака... ммм..... Винаги като ходя в Сърбия си купувам. Просто е вълшебен! Благодаря отново и да ви е сладко!

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 28 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus