Публикувано от в в Сладки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 5661
  • Печат

Бисквитки с авокадо

 

b2ap3_thumbnail_avocado_-biscuits_2.jpg

 

Продукти за около 50 бисквити

1 намачкано с вилица зряло авокадо
100 г меко масло
180 г захар
ванилия
настъргана кора от 1 лимон или портокал
1 яйце
140 г шоколадов чипс или натрошен на ситно шоколад
200 г брашно
1 равна ч.л. сода бикарбонат
1 равна ч.л. бакпулвер

 

b2ap3_thumbnail_avocado_-biscuits_3.jpg

 

Приготвяне

* В купа смесете авокадото, маслото, захарта, ванилията и лимоновата кора. Разбъркайте всичко на крем. Ако авокадото е добре узряло няма нужда да ползвате миксер. Достатъчно е да разбъркате с домакинска телена бъркалка.

* Добавете яйцето и отново разбъркайте.

* В отделна купа смесете брашното заедно с шоколада и двата вида набухвател. Прибавете ги към маслената смес и разбъркайте.

* Загрейте фурната на 180*. Покрийте тава с хартия за печене и с лъжица направете малки купчинки от тестото. Изпечете бисквитите за около 20 минути.

b2ap3_thumbnail_avocado_-biscuits_1.jpg

 


* От мазнината на авокадото бисквитите стават много крехки и нежни като консистенция. Тъй като авокадото е неутрално на вкус, непременно добавете аромати към тестото. В случая то допринася за мекотата на бисквитите, но не и за вкуса им. Може да добавите и ядки за по-богат вкус. За съжаление свежият зелен цвят, който се получава в суровото тесто се изгубва след изпичане. Ако не ви харесва така може да добавите няколко прашинки зелена сладкарска боя. Изпекох сладките върху оризови подложки, които се хапват заедно с бисквиткака. Ако не разполагате с такива ги изпечете върху хартия за печене.

 

b2ap3_thumbnail_avocado_-biscuits_5.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: авокадо лимон шоколад

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Dani Сряда, 20 Май 2015

    Приятелко, сега си хапнах едно "капрезе" :)
    Но с удоволствие ще продължа с тези вкусни
    сладурчета!
    Чудесни са!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 21 Май 2015

    Веднага правя бартер. Бисквитки срещу капрезе. Без да се замислям изобщо.

  • Гост
    Розалинка Сряда, 20 Май 2015

    Йолинко,далище станат вместо със захар,да речем да сложна меко сирене филаделфия или бг бяло сирене? Как мислиш?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 21 Май 2015

    Розе, не мисля, че е добра идея. Първо, без захар няма как да минеш. Или искаш да направиш солен вариант? Ако искаш солен сложи смес настърган кашкавал и бяло сирене, но краве. Овчето, както и филаделфията са много мазни. В случая имаш мазнината на маслото, мазнината на авокадото, и ако сложиш и мазно сирене ще дойде много. Давай смело, експериментирай. Аз точно това бих направила. Браво на теб!

  • Гост
    bety Четвъртък, 21 Май 2015

    Наистина са много нежни! Прекрасни бисквитки, Йоли! Ще ги опитам, имам и подложки.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 21 Май 2015

    Супер! Много ще се радвам, Бети. Благодаря ти мила.

  • Гергана Лазарова
    Гергана Лазарова Четвъртък, 21 Май 2015

    Ооо, това е точно за мен! И сладичко, и бисквитки, и шоколад, че и авокадо! Йолинка, отмъквам ти... всичките от снимката! :)
    И много се радвам, че вчера ви видях с другата лудетина Ева!
    Прегръдки най-сърдечни! ;)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 21 Май 2015

    А Митака какво ще яде като не обича авокадо? Май кокоски ще хрупа, а тези са си за теб. Благодаря сладурке.

  • Гергана Лазарова
    Гергана Лазарова Четвъртък, 21 Май 2015

    О, щом е в сладки, че и шоколадче има вътре... Може и да ми прави компания. Аз ти благодаря, Йолинка! :)
    Хубав ден!

    Отговор Отказ
  • Гост
    Мъх Четвъртък, 21 Май 2015

    Хм, гледай ти. Я сподели какъв е доминиращият вкус? Че никак не си представям авокадото там? А изглеждат толкова добре. Прегръдка, Йоли!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 22 Май 2015

    Мерси Марте. Ами аз написах в публикацията. Доминиращ вкус няма. Няма и как да има. Авокадото е неутрален продукт. В случая дава само плътност, мазнина и мекота. Много крехки и меки стават. Базлични са от другите бисквити. Но вкус на авокадо няма. Вкусът е от подправките, които ще сложиш. Ще се радвам да ги опиташ.

  • Гост
    Роси Четвъртък, 21 Май 2015

    Още сутринта ми зарадваха окото,докато си пия кафето,де да имаше някоя и за подслаждане след вечеря,чудесни бисквитки,Йоли!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 22 Май 2015

    Благодаря Роси. Развам се, че ти харесват. Ще се радвам да ги опиташ!

  • Gogolina
    Gogolina Петък, 22 Май 2015

    Давай идеи за бисквитки Йоли ... чудесна компания за чашка кафенце с приятели :)
    Тези с авокадото много ми допадат :p
    Прегръдкииии :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 22 Май 2015

    Да са ти сладки Дани. Прегръдки и от мен!

  • dalia
    dalia Събота, 23 Май 2015

    Мила, Йоли, мисля да приготвя рецептата, но нямам шоколад в момента, а си мисля дали ако ги направя във форма за мъфини ще се получи добре и да взема ли да добавя малко Дулче делече към кексчетата? Май ще стане манджа с грозде, а :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 23 Май 2015

    Не, недей Ани. Ядки сложи само. Млякото не е добър вариант. Ще стане тежко и мазно.

  • Yordanka Velikova
    Yordanka Velikova Неделя, 24 Май 2015

    здравей йоли,искам да те попитам,бисквитките тават ли без авокадо и с какво мога да го заменя.?:-)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 25 Май 2015

    Дани, какво ще остане, ако махнеш авокадото? Най-обикновени маслени бисквити. С нищо не можеш да го замениш. То е мазно, а никой друг плод не съдържа толкова мазнини. Ако не обичаш авокадо просто си избери друга рецепта за сладки. Ще се радвам да опиташ някоя, благодаря ти.

  • dalia
    dalia Понеделник, 25 Май 2015

    Йоли, направихме сладките, купих шоколад и точно спазих рецептата:) много, много ни харесаха. Благодаря :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 25 Май 2015

    Аз ти благодаря Ани. Да са ви сладки! Винаги много ме радваш!

  • anelia_d
    anelia_d Понеделник, 15 Юни 2015

    Вече са ми любими!

    Харесах си ги още от пръв поглед и като тръгнах да ги правя ме хвана много яд, че изведнъж се оказах и без ванилия, и без лимонова кора. Обаче пак станаха толкова ароматни (може би от шоколада). И страшно нежни! На всичкото отгоре станаха лесно. Изобщо пак ще се правят. Благодаря!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 15 Юни 2015

    RE:Вече са ми любими!

    Еха! А на мен ти си ми любима, Анелка! Благодаря ти от сърце, мила. Страшно много се радвам, че ти харесаха тези смешни сладки.

    Отговор Отказ
  • Ралица
    Ралица Четвъртък, 18 Юни 2015

    Великолепни. Похапнах добре още от суровото тесто :p, а това е нещо, което не съм правила от дете при баба. Но не можах да се спра след като усетих вкуса му. Моите бисквитки заприличаха досущ на кюфтета. Предполагам, че това е заради повечкото настърган шоколад, който изръсих. Но наистина, Йоли, идеята с авокадото и крехкостта, която придава е блестяща. Хората доста странно ме гледат като им кажа " бисквити с авокадо", но тъкмо имам поле за изява и причина до обясня някоя кулинарна хватка ;)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 19 Юни 2015

    Тъкмо си мислех дали са ти харесали. Много се радвам, Рали. Със сигурност са по-различни бисквити от тези, които обикновено правим. Опитвала ли си Чийзкейк бисквитите? Аз в момента точно тях правя. Ако не си, непременно ги пробвай. Ще ти харесат. Благодаря ти мила. Отново.

  • Ралица
    Ралица Неделя, 21 Юни 2015

    Не съм, но непремено ще го направя. Сега отивам да повторя тези, за да стана майстор :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 21 Юни 2015

    Ти си си майсторица и без повторения.

  • Гост
    Мария Понеделник, 11 Януари 2016

    Страхотни са! Много лесни и вкусни! Пробвала съм много от твоите рецепти, винаги ми се получават, но за пръв път имам смелостта да си го призная пред теб, Йоли! Благодаря ти! Поздрави! Мария

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 11 Януари 2016

    Ах, сладурана! Знаеш ли как ме зарадва! За каква смелост говориш? Рецептите ми са тук само за да бъдат споделени. И този, който ги хареса да ги опита. А тези, които го правят ме правят много, много щастлива! Благодаря ти от сърце, мила Мария!

  • Гост
    Лерзан Четвъртък, 28 Януари 2016

    Здравей Йоли,

    Направих сладкитеее, само че във веган вариант, с кокосово масло, тръстикова захар, за яйце използвах смляно ленено семе и пълнозърнесто брашно. Станаха мммммм страхотни. Децата лапат в момента и се моля да останат за училище утре. Благодаря за прекрасния блог. Правих и крекерите, всички видове- уникални! Поздрави от Рочестър и една голяма прегръдка от мен!

    Отговор Отказ

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 24 Януари 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus