Публикувано от в в Споделено
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2319
  • Печат

Бърз домашен сладолед

 

b2ap3_thumbnail_Ice_cream_2.jpg

 

  Още една свежа рецепта, избрана от мен от мобилното приложение на Kaufland. Този път е домашен сладолед. Само за пет минути работа се получи чудесен сладолед! Много лек, пухкав и с нежна консистенция. Киселото мляко носи приятна кисела нотка, но разковничето е в разбитите на сняг белтъци. Точно те правят сладоледа като облак. За да получите тази ефирна структура не замразявайте десерта за дълго време. В противен случай ще се получат много кристали, тъй като сладоледът се приготвя без разбиване.


  След като направите основния сладолед, може да го овкусите с различни аромати, да добавите плодове, шоколад или карамел. Ако се притеснявате от консумацията на сурови белтъци, ги темперирайте. Това става най-лесно, като ги сложите заедно със захарта в тенджерка. Загрейте всичко на слаб котлон, като бъркате с лъжица. Захарта трябва да се стопи напълно, но сместа не трябва да завира, за да не се коагулира белтъка. Не е нужна водна баня, просто слаб котлон. След това разбийте всичко добре с миксер до получаване на сняг. Това е. А сега, ето и рецептата:

Продукти за 8 порции

200 г гъсто кисело мляко
400 мл течна сметана
100 г захар
ванилия
3 белтъка

Приготвяне

* В купа смесете млякото и сметаната. Разбъркайте.
* Разбийте на сняг белтъците заедно със захарта и ванилията.
* Прибавете ги към млечно-сметановата смес и разбъркайте. Изсипете полученият крем в кутия и замразете във фризер. Да ви е сладко!


Мобилното приложение може да бъде свалено от Google Play Store или App Store.

Още за многобройните функции на „умното“ пазаруване може да откриете тук:
Вижте още интересни предложения!

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    ELENA Четвъртък, 25 Май 2017

    Йоли,
    правила съм сладолед само от разбити белтъци и сметана и става много вкусен.Ще пробвам и с добавка на кисело мляко.Сигурна съм,че ще се получи чудесен сладолед.
    Поздрави !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 27 Май 2017

    Ще се радвам, ако ти хареса, Ели. Благодаря ти.

  • Гост
    Наталия Четвъртък, 25 Май 2017

    Бих искала да попитам колко се разбърква сметаната? Само се размесват или сметаната се бие до гъстота като за торта?

  • Yoli
    Yoli Събота, 27 Май 2017

    Нати, нищо не се разбива, само белтъците. Сметаната просто се разбърква с млякото. Разбира се, това не е сладолед като от магазина или сладкарницата. По-скоро е лек леден десерт и е добре да се замрази до крем, а не до ледено. В противен случай ще се образуват много ледени кристали поради причината, че сместа се замразява без да се бърка, както и сметаната не се разбива. Надявамсе да ти хареса, благодаря ти.

  • Гост
    Вера Даскалова Събота, 27 Май 2017

    А вместо кисело мляко може ли да се ползва цедено кисело мляко? :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 30 Май 2017

    Още по-добре, Верче. Колкото по-малко вода има в сладоледа, толкова по-хубав ще стане. Чудесна е идеята ти и благодаря за нея!

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 14 Декември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus