Публикувано от в в Споделено
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2595
  • Печат

Целувки с Baileys и кафе

 

b2ap3_thumbnail_Baileys_meringue_1.jpg

 

Продукти за 4 десерта

2 белтъка
140 г захар
100 мл вода
ванилия
100 г натурален шоколад
3 с.л. Baileys
5-6 с.л. течна сметана
1 с.л. инстантно кафе

 

b2ap3_thumbnail_Baileys_meringue_3.jpg



Приготвяне

* Сипете захарта и водата в малка тенджерка. Сварете гъст сироп до 120*.

* Разбийте на сняг белтъците и добавете ванилията. Постепенно налейте горещия сироп, като продължавате да разбивате с миксер на висока скорост. След няколко минути ще имате перфектен гъст крем!

* На водна баня стопете шоколада. Добавете 2 с.л. Baileys, половината от кафето и сметана. Разбъркайте и оставете леко да се охлади. Ако искате по-течна консистенция добавете още сметана.

* Разбъркайте останалите Baileys и кафе. С домакинска четка размажете сместа по вътрешната страна на сладкарски пош. Сипете целувчената смес и шприцовайте половината от крема в тава, покрита с хартия за печене. Тук-там от кафето, с което сте намазали поша ще се получат хубави тъмни шарки. Във всяка шприцована основа  сипете с лъжичка малко от шоколадовия Baileys-крем и покрийте добре с останалия целувчен крем.

* Загрейте фурната на 100* и изпечете целувките за около 90 минути до хрупкавост. Да ви е сладко!

*** Ако нямате домакински термометър лесно може да проверите дали сиропът е готов. След като по повърхността започнат да се образуват гъсти мехурчета, капнете капка от сиропа в чаша със студена вода. Капката не трябва да се разлива. При оформянето на целувките е важно шоколадовия Baileys-крем да е покрит отвсякъде с целувчен за да не изтече по време на печене. Сушете целувките на ниска температура до желана от вас хрупкавост. Може да ги печете по-малко от 90 минути за да останат меки и сочни в средата. 

b2ap3_thumbnail_Baileys_meringue_2.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Светулка
    Светулка Понеделник, 12 Юни 2017

    Нямам думи! Какъв разкош си сътворила пак, Йоли!

  • Гост
    Марияна Сряда, 27 Септември 2017

    Йоли,
    Откъде в БГ да купя хубав пош, било то за целувки или за макарон?
    Всичко, което откривам е миниатюрно - за декорация нз тарти.
    Благодаря!

  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 05 Октомври 2017

    Мариянче, много късно ти отговарям, но нямам интернет у дома и е много сложно да поддържам сайта си в този момент. Моля да ме извиниш за неудобството. Пош може да купиш от сладкарските магазини. В София знам един на ул. Кадемлия 6. Фиирма "Змееборец". И "Сладката къща". потърси им контактите в нета, лесно се намират. Там ще намериш всичко, което ти е нужно.

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 17 Октомври 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus