Публикувано от в в Салати
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2279
  • Печат

Азиатска гъбена салата

 

b2ap3_thumbnail_Asian_mushroom_salad_1.jpg

 

Продукти за 4 порции

1 с.л. ориз Басмати
1 ч.л. семена кориандър
1 ч.л. семена резене или копър
1 ч.л. семена кимион
1/4 ч.л. семена кардамон
1 суха чили-чушка
1 ч.л. куркума
1 с.л. кафява захар
сок от 1 лимон или лайм
4-5 с.л. зехтин
сол на вкус
350 г пресни  гъби
1 глава лук
1/2 връзка магдзаноз
3-4 стръка мента

 

b2ap3_thumbnail_Asian_mushroom_salad_2.jpg



Приготвяне

* В сух тиган запечете до златисто ориза, кориандъра, резенето, кимиона, кардамона и чушката. Охладете и смелете всичко възможно най-фино в кухненски робот или стийте в хаванче. Добавете куркумата, захарта, лимоновия сок и 3 с.л. зехтин. Посолете и разбъркайте.

* Нарежете гъбите на едро и ги запържете за кратко в останалата мазнина. Посолете. След като изстинат ги залейте с дресинга. Гарнирайте с магданоз и мента, и поднесете. Да ви е сладко!

b2ap3_thumbnail_Asian_mushroom_salad_3.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Елена Понеделник, 22 Май 2017

    Много интересна салата Йоли.Ще я изпробвам, не съм запичала до сега ориз в сух тиган.А този букет от подправки сигурна съм е великолепен овкусител.
    Поздрави !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 24 Май 2017

    Благодарвя ти, Ели. Ще се радвам, ако я опиташ и ти хареса. Странна е,да. Прочетох я в едно немско списание и ми се видя интересна точно заради ориза. Но да ти кажа, тези подправки ми се видяха много. Подправих гъбите колкото аз си реших, а останалата суха смес прибрах в бурканче. Така имам готов микс за други неща. Оризът дава само хрупкавост, нищо повече.

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 17 Октомври 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus