Публикувано от в в Супи
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1893
  • Печат

Алпийска кухня: Ароматна супа със сирене и царевица

 

b2ap3_thumbnail_alpine_soup_with_cheese_and_corn_1.jpg

 

Продукти:

2 стръка зелен лук
1 скилидка чесън
40 г масло
40 г брашно
100 мл сухо бяло вино
500 мл горещ зеленчуков бульон
200 г натрошено синьо сирене
300 г консервирана царевица
150 мл течна сметана
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

* Нарежете лука и чесъна на ситно и ги сотирайте за кратко в маслото. Добавете брашното и направете светла запръжка. Махнете тенджерата от котлона. След минута налейте виното и разбъркайте (това е важно, тъй като ако сипете студеното вино в горещото брашно ще се получи топлинен шок и ще се получат бучки). Върнете на котлона и разбъркайте няколко пъти докато се изпари остротата на алкохола. Нужен е само вкусът на виното. Налейте бульона, прибавете царевицата и половината от сиренето. Варете супата на тих огън 15 мин. Накрай сложете сметаната и подправете със сол и черен пипер. Сервирайте супата гарнирана с останалото сирене. Да ви е сладко!

*** Тази ароматна супа събуди любопитството ми заради царевицата. Подходих към нея с леко недоверие, но бях очарована от сполучливия баланс между аромата на сиренето и сладостта на царевицата. По рецепта супата е с много силно на вкус и аромат сирене. Списания Genuss препоръчва рокфор, стилтън или горгонзола. Нека всеки от вас сам прецени какъв вид сирене ще използва, то е изцяло въпрос на вкус. Личното ми мнение, че 200 г толкова остро сирене е много за тази супа. Ако се спрете на рокфор или стилтън бих препоръчала да намалите количеството на 100г. Но, както споменах, всичко е въпрос на лично предпочитание. Сгответе супата така, че да ви е вкусна. На мен ми беше и горещо препоръчвам да я опитате и вие. Да ви е сладко!

Тук може да видите още една рецепта от алпийската кухня.

 

b2ap3_thumbnail_alpine_soup_with_cheese_and_corn_2.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Elena Петък, 09 Февруари 2018

    Йоли,
    още една много интересна рецепта от Алпийската кухня.Царевицата наистина внася свежа нотка, а сиренето и сметаната чудесно допълват цялостната комбинация.
    Поздрави !

  • Yoli
    Yoli Петък, 09 Февруари 2018

    Много обичам подобни супи със сирене, Ели и с радост приготвих и тази. Определено си заслужава човек да я опита. Чудесна е! Благодаря ти, ще се радвам, ако пробваш и ти.

  • Гост
    Галина Станева Петък, 09 Февруари 2018

    Изглежда много вкусно! А как си правите зеленчуковия бульон?

  • Yoli
    Yoli Петък, 09 Февруари 2018

    За приготвяне на зеленчуков бульон правила няма. Могат да се сложат най-различни зеленчуци, каквито човек обича. Моята любима комбинация е пащърнак, целина-глава, моркови и праз. Другите зеленчуци са само допълнение. Варя ги 1 час, после прецеждам и това е всичко. Зеленчуците не ползвам, те са си пуснали вече всички нужни полезни съставки. И е добре да се прави в по-голямо количество, по-интензивен става бульона.

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 23 Февруари 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus